Jump to content

Bono bocsánatot kér

2014. 10. 16. 14:00

Az Apple és a U2 talán úgy prezentálta a banda legfrisebb albumának, a Songs of Innocence-nek az iTunes-on való ingyenes közzétételét, mint a zeneipar legújabb áttörését, ám egyáltalán nem mindenki volt boldog, hogy a nem-kívánt lemez erőszakkal bemászott a kollekciójába. Úgy tűnik, hogy a kommenteket olvasgatva Bono is felfigyelt erre az apróságra.

Eddig sikerült szemet hunyni a U2 ingyenesen terjesztett albuma miatt keletkezett siránkozás fölött. Az együttes frontembere, Bono azonban végre egy a rajongóknak szánt kérdezz-felelek keretein belül a Facebookon hivatalosan is bocsánatot kért. Legalábbis a maga módján.

Egészen pontosan azt nyilatkozta, hogy sajnálja, hogy a bandával ennyire elszaladt a ló ezzel az ötlettel. Magyarázata az volt, hogy nem akarták, hogy évek munkája esetleg kárba vesszen, mert senki nem hall róla, ami nagyon reális veszély lett volna egy klasszikus debüt mellett.

Bono apológiája egészen őszintének tűnik és ha azok közt vagy, akik nem értékelték túlzottan azt, hogy az Apple és a U2 összefogásának köszönhetően aréna-barát rock zene települt a készülékükre, akkor lehet, hogy ez majd talán egy kicsit megenyhít. Belegondolva azonban, hogy történt, ami történt és ezt már senki nem csinálja vissza, ráadásul a dolog mintegy 100 millió dolláros profittal járt... máris sokat fakult a bocsánatkérés hatása. Nézd azonban inkább úgy a dolgot, hogy a U2 valószínűtlen, hogy megismételje ezt a hibát.

Forrás és fotó: engadget.com és en.wikipedia.org

Írta: Ambróz Nóra