Jump to content

Gyönyörű műholdas képek minden új Chrome tabra

2014. 10. 14. 14:00

Talán te is egyike vagy annak a sok embernek, akik szeretnek hosszú túrákat tenni a Google Earth és a Street View segítségével olyan tájakon, ahova másképpen aligha jutnának el. Ha azonban nem szeretnél sok időt eltölteni, keresgélni bolgyónk képei közt, akkor itt az ideális megoldás számodra is, mely néhány gyönyörű műholdas képpel feldobhatja a napodat. Bemutatjuk a Chrome egyik legújabb plug-inját, az Earth View-t.

Mire is jó az Earth View? Különösebb haszna nincsen, azonban minden kétséget kizáróan mutatós és hangulatos plug-inről van szó. Egész egyszerűen annyit csinál, hogy minden egyes alkalommal, amikor új, üres lapot nyitsz meg a Chrome-ban, akkor egy szépséges műholdas kép fog köszönteni a Google Maps adatbázisából.

A felvételek között szerepelnek olyan vadregényes vidékek, mint a hegyek és az erdők, vagy az óceánok vizeiről készült légi felvételek, ám olyanok is akadnak, melyek nagyvárosokat mutatnak be (ezutóbbiak közt egyelőre a legtöbb az USA-ból való.)

Ha pedig szeretnéd jobban felfedezni a képernyődre került vidéket, akkor nincs más dolgod, mint rákattintani a jobb alsó sarokban megbújó kicsi földgömbre, melynek segítségével még több műholdas képhez férhetsz hozzá. (Nagyszerű olyan esetekben, ha többet akarsz látni, az olyan szépségű tájakból, mint Aznalcóllar, spanyol városa a képen.)

A dolog hátránya, hogy az új oldalakon eddig megjelent tartalmak ezzel eltűnnek. Azaz nem fogja többé felkínálni a Chrome a gyors gombra tett vagy sűrűn látogatott oldalaidat és a nemrégiben látogatottakat sem. Ha azonban úgy gondolod, hogy ez nem túl nagy ár azért, hogy a bolygónk legszebb tájairól készült képeket megkapd, akkor már töltheted is le a plug-int a Chrome Web Store-ból.

Forrás: engadget.com

Fotó: engadget.com és pensandoelterritorio.com

Írta: Ambróz Nóra