Jump to content

A Facebook anonim mobilalkalmazást fejleszt

2014. 10. 08. 18:00

A New York Times értesülései szerint a Facebook egyik éppen zajló projektje során szeretne egy anonimitást lehetővé tevő Facebook mobilalkalmazást létrehozni. Noha nem sokkal korábban a Facebook valódi név megadására kötelező szabályai miatt került éppen reflektorfénybe, mégis úgy tűnik, hogy a hír igaz.

Nem volt egy hete, hogy a Facebook éppen amiatt került a média tűzvonalába, mert nagyon szigorúan előírja és igyekszik be is hajtani, hogy mindenki saját, valódi nevével szerepeljen a közösségi oldalon. Ennek ellenére most úgy tűnik, hogy a szociális óriásháló egy új megközelítést szeretne bevezetni, mellyel kapcsolatban maradhat többmillió felhasználójával.

A New York Times hírei szerint a Facebook már aktívan dolgozik egy olyan mobilalkalmazáson, mely lehetővé tenné userei számára, hogy nevük felfedése nélkül, azaz anonim módon lépjenek kapcsolatba egymással. A publikált írás két forrást is idéz, melyekből arra következtethetünk, hogy az app az elkövetkező néhány hét folyamán debütál.

Az alkalmazás engedélyezi a felhasználók számára, hogy több, különböző személyiségként regisztráljanak és név nélkül vitassanak meg olyan témákat, melyeket saját identitásukat használva sosem vállalnának. Ez roppant hasznos lehet, ha valaki szeretne egy kényes kérdést feltenni úgy, hogy nem feltétlenül avatja be családját és barátait magánélete minden részletébe.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: facebook-messenger.en.softonic.com és thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra