Jump to content

HP két cégre szakad, kiderül az is, miért

2014. 10. 06. 16:00

A HP otthoni megoldásokra és céges problémákra specializált divíziói egy ideje már harcban álltak egymással, melyet láthatóan a cég sem tagad. A The Wall Street Journal jelentése szerint a technológiai óriásvállalat válaszul két részre fog bomlani, melynek egyik fele a PC-s kérdésekért lesz felelős, míg a másik elkötelezetten a cégek részére gyárt majd hardvereket és szolgáltatásokat.

Amennyiben a The Wall Street Journal információi teljesen pontosak voltak, a különválás már ma, azaz hétfőn bekövetkezett. A pontos indoklás egy darabig nem volt nyilvános, ám az hamar kiderült, hogy a PC-s megoldásokkal foglalkozó részt az egyik korábbi vezető, Dion Weisler viszi tovább, míg a másik szekciót a vezigazgató, Meg Whitman örökli, aki közben megtartja befolyását az otthoni csoport vezetőségében is.

A pletykák végül igaznak bizonyultak, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen ez az iparág jelenleg komoly újrastrukturálódáson megy keresztül, melynek alapja az otthoni PC-k piaci felértékelődése.

A Recode emellett a különválás okát is feltárta. A HP eredetileg a PC-s divízió eladására készült, ám nem sikerült nyélbe ütni az üzletet sem a Dell-lel, sem a Lenovo-val. A nagy szakítás ötlete korábban már felmerült, így csak újra kellett éleszteni a tervezetet, melyet az előző vezérigazgató, Leo Apotheker 2011-ben már gyér sikerrel felvetett. A magyarázat ekkor még az volt, hogy a kevésbé sikeres termékektől (ez esetben a PC-s részleg dolgaitól) minél előbb meg kell szabadulni, hogy javuljanak a másik divízió esélyei.

Forrás: engadget.com

Fotó: articles.latimes.com és news.yahoo.com

Írta: Ambróz Nóra