Jump to content

Minden a MS bejelentéseiről V. – kinek, mikor?

2014. 10. 02. 16:00

Fontos kiemelni, hogy az esemény csak egy az eljövendő számos hasonlóból. Míg a jelenlegi bejelentéseket főleg a vállalkozói szféra és a nagy befolyással rendelkező felhasználók füleinek szánta a Microsoft, addig biztosak lehetünk benne, hogy az egyszerű magánszemélyről sem feledkeznek meg.

Mit értek azon, hogy a szimpla fogyasztót is tudomásul veszi a Microsoft? A jelenlegi esemény főként a vállalkozókra és nagykutyákra fókuszált, ám az egyszerű embereket tájékoztató esemény is lassan a küszöbön áll. Ezen túlmenően a cég részletesebben is foglalkozik majd a kérdéssel a jövő év elején, amikor is a „consumer story” lesz terítéken. Feltehetően ennek jegyében tellik majd a 2015 áprilisára beütemezett Build konferencia is, melynek középpontjában az univerzális alkalmazások állnak majd.

Az ok amiért a Microsoft először a vállalati szféra megnyerését tűzte ki maga elé, roppant egyszerű: a legnagyobb bevételi forrásuk a tét. Ahogy Myerson is kiemelte „Fogyasztóink egyik legfontosabb csoporját képezik a vállalkozók.” Nem csoda, hogy a redmondiak mindent elkövetnek, hogy a cégek kegyeibe férkőzzenek és megszerettessék velük a Wndows 10-et. Itt kerül képbe, hogy miért is olyan nagyon fontos az egér és billentyűzet köré felépített felhasználói felület, mely a vállalatok alkalmazásában még mindig a legelterjedtebb vezérlési mód.

Az új verzió érkezésére valamikor jövőre számíthatunk. Erre még az esemény Wi-Fi jelszava is emlékeztetett: „Windows2015”, ám ennél pontosabbat még nem lehet tudni. A kérdezz-felelek során Myerson annyival egészítette ki a dolgot, hogy az év közepére ígérte a 10-est, ám nem volt hajlandó semmit sem elárulni az árakról.

Ez azonban még csak a dolgok kezdete. A mai naptól kezdve felpörög a Windows Insider Program, melynek első állomása egy Technical Preview (technikai előnézet) lesz laptopok és asztali számítógépek számára. Ezt később a szervereknek szánt változat követi.

„Szeretnénk minden lelkes rajongót arra biztatni, hogy értékelje velünk az eseményeket. Tudjuk, hogy hangos közönségünk van. Éppen ezért most többet és korábban szeretnénk megosztani veletek, mint korábban bármikor.” biztatta Myerson a tesztelőket.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: pocketlint.com és pcworld.com

Írta: Ambróz Nóra