Jump to content

Minden a MS bejelentéseiről IV. – Window 10 UI

2014. 10. 02. 14:00

Noha jelentős hangsúly tevődik ismét az aktuális tendenciákban az egérrel és billentyűzettel vezérelt eszközökre, mégis a Microsoft kitart a Windows 8 számos, érintésre tervezett lehetősége mellett. Ahhoz azonban, hogy a mindkét csoport elégedett lehessen, egyaránt merítenek ötleteket és bevált technikákat a Windows 7 és 8 készletéből.

A Windows 8 az érintésvezérlést alkalmazó közönség nagy megelégedésére szolgált. Ez azonban nem mondható el az egeret és billentyűzetet használó userekről, akik csalódottan vették az újítások egy részét. Az ő preferenciáik egyértelműen a Windows 7 felülete felé hajlottak.

A véleményeket nem hallgatta süket fülekkel a Microsoft és olyan nagy fába vágta a fejszét, mint hogy szeretnének mindkét csoportnak a kedvére tenni. Ennek megfelelően az sejtették, hogy a Window 10, két elődjének a 7-nek és a 8-nak egyfajta gyermeke lesz a felhasználói felület szempontjából. (Hűha!)

A tegnap látott előnézeti képek nem szolgáltak azonban eget rengető újdonsággal. Az elmúlt hetekben annyi screenshot és videó szivárgott ki, hogy a Start menü, a virtuális asztal opció, a Notification Center, a simább felhasználói felület és a Cortana integrációja is inkább csak megerősítésként, mintsem valódi hírként érkezett.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: techradar.com és bgr.com

Írta: Ambróz Nóra