Jump to content

Minden a MS bejelentéseiről III. – mi kerül a 10-esbe?

2014. 10. 01. 20:00

A legtöbbet firtatott kérdés talán a legújabb Windows körül a Start menü státusza volt, mely sokak örömére ismét megjelenik a 10-esben. A korábban már megcsillantott, alaposan átalakított felület mellett azonban számos olyan újdonság is kerül a Windoes 10-be, melyekre aligha számítottunk.

A közönség jelentős hányada örömmel vette tudomásul, hogy visszatér a Start menü. Korábban már, a Build 2014 konferencia során áprilisban egy rövid pillantás erejéig már szemet is vethettünk a Windows megújult elemére.

Nem váratlan, hogy a Start menü alaposan átalakult azonban, noha sokat megtart régi gyökereiből. természetesen nem mentesül az új Windows jellegzetes vizuális jegyeitől, így itt is mozaik darabokat kapunk majd, melyeket szabadon méretezhetünk és színezhetünk csakúgy, mint magát a menüt.

Mit tarogatnak még ezen kívül? Például a 10-es lehetőséget ad majd arra, hogy böngésző külön megnyitása nélkül járhass-kelhess és kereshess a weben. A Windows 10 emellett természetesen támogatja a korábbi, univerzális Windows appokat. A pletykák szerint ezeket majd az asztalról lehet elérni ablakos módban. Ezenkívül a Snap View is működni fog a klasszikus és univerzális alkalmazásokkal.

Belfiore demója során bemutatott néhány olyan újdonságot is, mint a Task View, mely valamennyi jelenleg futó alkalmazás menedzselésére szolgál, ám nem szabnak neki gátat a szerte ágazó, párhuzamosan futtatott virtuális gépek sem.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: numerama.com és computerweekly.com

Írta: Ambróz Nóra