Jump to content

Minden a MS bejelentéseiről II. – egy OS mind felett

2014. 10. 01. 18:00

Myerson ígérete szerint a Windows 10 operációs rendszer minden eszközre kiterjed majd, így a PC-től, a tableteken át a telefonok tulajdonosaiig mindenki élvezheti majd az újdonság varázsát. Hogy Myersont idézzem: „Egy termékcsalád. Egy platform. Egy Windows Store.” Lássuk kinek, mit tartogatnak!

Az új rendszert igyekeznek minden eszköz felhasználói számára tökéletesre szabottá tenni. Az egységet és koherenciát ezzel szemben azonban a Windows Store jelentené, mely alkalmazásokkal és frissítésekkel látja majd el a fogyasztókat. Ismét Myerson szavaival élve: a Windows 10 „a megfelelő tapasztalatot biztosítja majd a megfelelő eszközön, a megfelelő időben.”

Ehhez már régóta zajlanak a belső tesztelések, ám hamarosan a nagyobb köznség felé is nyitnak. A mai napon még biztosnak tűnő lehetőségek könnyen előfordulhat, hogy komolyabb átdolgozáson mennek keresztül mielőtt az új OS valóban élesedne.

Mivel a Microsoft valóban egy mérföldkövet szeretne letenni operációs rendszerei életében, ezért a szokásosnál nagyobb gondot fordítanak a tesztelésre és a visszajelzések gyűjtésére. Ez az oka annak, hogy a szokásosnél kicsit tovább tart nekik a megújulás folyamata. Sok új feature még arra sem állt készen az esemény során, hogy a színpadon prezentálják őket, ám az ígéretek szerint ezek is hamarosan eljutnak a publikus tesztelés fázisába.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: airvibez.com és interface.ru

Írta: Ambróz Nóra