Jump to content

Minden a MS bejelentéseiről I. – miért 10?

2014. 10. 01. 16:00

A Microsofot San Fransiscóban tartott megaeseményén számos szaftos, friss információ került napvilágra a legújabb Windows operációs rendszerről. Az eddig csak kódnevén, Thresholdként ismert újdonság a Windows 8 közvetlen utódja lesz, ám kissé meglepő módon a kilencest kihagyva, helyből Windows 10 névre keresztelték.

Terry Myerson, a Microsoft egyik felelős elöljárója (Executive Vice President of Operating System), tette meg a nagy bejelentést, miszerint az érkező Windows a 10-es névre fog hallgatni.

Emellett közzé tette, hogy a cég szerint mintegy másfél milliárd felhasználóval rendelkeznek jelenleg a Windowsok, így hatalmas piacot szeretnének megszólítani. „Ezzel az operációs rendszerrel egy új küszöböt (threshold) szeretnénk átlépni, így eljött az ideje egy alapjaiban új Windows-nak. Egyszerűen nem lenne, helyes, ha beállítanánk a sorba és Windows 9-nek hívnánk.”

Mielőtt elárulta volna a tényleges nevet, Myerson szórakozott egy kicsit a közönséggel és szinte elhitette a részvevőkkel, hogy a legújabb Windows a One nevet kapja majd. Mivel azonban Windows 1 már létezik, ezért a cég szabadjára engedte kreativitását és innovtív gondolkodás szimbólumául a Windows 10 elnevezés mellett tette le a voksát.

Hogy az elődökhöz képesti haladást szemléltesse prezentációja során, Joe Belfiore az előadások másik felelőse (Corporate Vice President, Operating Systems Group) azt mondta, hogy Windows 8-ról 10-re váltani kicsit olyan lesz, mintha egy Priust cserélnél Teslára: „Nem kell új vezetési technikát elsajátítanod.”

Forrás: thenextweb.com

Fotó: nickles.de és the-arcade.ie

Írta: Ambró Nóra