Jump to content

Új, rejtett, offline játék a Chrome-ban

2014. 09. 30. 18:00

Előfordult már, hogy kiborultál, mert nem volt mivel szórakozni, amíg nem volt net? Nos a Google figyelmessége odáig terjed, hogy ezekre a helyzetekre is felkészült. A legfrissebb Chrome számos nagyszerű újdonsága mellett egy végtelen ügyességi játékkal is fel van szerelve, mely segít eltölteni a kényszerű offline időket.

A Google legújabb Chrome-ja, a Canary tele van olyan aprósságokkal, melyek kellemesebbé teszik a vele töltött időt. Legyen az online vagy kényszerűségből offline. A kellemetlen net mentes időszakokra a böngésző egy aranyos, végtelen, ügyességi játékot kínál szórakozásképp. Ebben a feladat, hogy a kicsi, cuki T-Rex dinó minél tovább szaladhasson, amihez kaktuszokon kell átugrálnia.

A játék csakis akkor érhető el, ha a böngésző nem fér hozzá az internethez és megjelenik az ‘Unable to connect to the Internet’ error oldal. (’Nem sikerült kapcsolódni az internethez’ hibaüzenet.) Itt azonban alaposan el van rejtve, hacsak nem tudod, hogy hol is keresd.

A hibaoldalon elsőként a Google nyíltforráskódját használó Chromium fejlesztője, François Beaufort fedezte fel. Ennek ellenére azonban az általa írt Google+ poszt nem sok mindent árul el. Valószínűleg azért, hogy mindenki magának fedezhesse fel a húsvéti tojást.

A megoldás azóta közkinccsé vált: [SPOILER] meg kell nyomni a space-t ahhoz, hogy a kicsi dinó ugrojon és kezdetét veszi a játék. A talaj a T-Rex lábai alatt megnyúlik és máris indulhat a végtelen futás. [SPOILER vége] A játékban lehetőséged van rekordokat (high score-t) elérni, melynek során minden 100. pontodat szerényen megünnepli a game. Sajnálatos módon az elért eredmények eltűnnek, ha frissíted az oldalt, ám remélhetőleg ekkor már az eredetileg elérni kívánt lapra jutsz majd.

Az ilyen időgyilkos kis feature nem számít újdonságnak (gondolj csak a μTorrent Tetris-ére vagy a Youtube kígyós játékára), ám a közönség mindig szívesen veszi az effélét. Emellett a végtelen szaladgálás most amúgy is reneszánszát éli a különböző mobil szközök alkalmazásai közt megújuló népszerűségével. Egyelőre a Google csak az asztali változat számára tette elérhetővé a minijátékot, ám minden bizonnyal az Android és az iOS felhasználóknak sem kell sokáig szomorkodniuk.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: mashable.com és tamindir.com

Írta: Ambróz Nóra