Jump to content

A Windows Phone 8.1 és Windows 8.1 sikerei

2014. 09. 30. 16:00

Először amikor meglátta a nagyközönség a Windows Phone 8.1-et és Windows 8.1-et nem volt osztatlan a két operációs rendszer sikere. Ennek ellenére azonban szépen lassan egyre többen adoptálódnak az újdonságokhoz és barátkoznak meg a frissítésekkel. Lássuk, hogyan kúszik a Windows-ok sikere lassan a csúcsra.

Az újabb Windows-okra való átállás most sem zajlott zökkenő mentesen, mint eddig sose. A folyamatnak idő kellett, hogy beinduljon. Jelenleg is elmondható, hogy az új operációs rendszerek befogadása még zajlik, méghozzá egyre gyorsabb ütemben. A Windows Store adataiból részleteket is megtudhatunk.

Természetesen a Windows Phone még mindig küzködik az Android és az iOS uralta piacon. Vannak azonban jó hírek is. A 8.1-es verzió kiadásával minden eddiginél több usert sikerült elérni, és összességében egy jelentősen vonzóbb opcióvá vált a Windows Phone.

A Microsoft szerint a Windows Phone 8.1 máris az elsődlegesen legtöbbet letöltött OS verzió volt szeptember folyamán. Ezzel szemben a régebbi Windows Phone 7.x-ek már alig 5%-át tették ki a hónapban letöltött alkalmazásoknak.

A cég emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy azok a fogyasztók, akik hamar Windows 8.1-re váltottak a Windows Store letöltéseinek 70%-át generálják. Természetesen számos régi Windows eszköz van, melyek nem rendlekeznek Windows Store eléréssel, ám ennek ellenére is el kell ismernünk, hogy ezek hatalmas sikerek a vállalat számára.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: cnet.com és bgr.com

Írta: Ambróz Nóra