Jump to content

A Microsoft elszólta magát – „Windows TH”?

2014. 09. 29. 17:00

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz a Microsoft Windows új kiadásának neve, az azonban már bizonyos, hogy a bejelentésre már csak napokat kell várni. Lehetséges, hogy a cég promóciós oldala máris elszólta magát az eseményhez képest ideje korán?

A The Verge szemfüles észrevétele szerint a „Windows Technical Preview” oldala a következő Windows-t tárgyaló részében valamiféle Windows TH-ról beszél. Legalábbis ez szerepel a fejlécben. Emellett különböző letöltési lehetőségeket és további információt is kínál az oldal, ám az ígérgető linkek még halottak.

Az oldal említ ezenkívül egy újdonságot is, az úgy nevezett „insider preview” programot, mely a körülbelül annyit tesz majd, hogy azoknak a felhasználóknak, akik rendszeresen hajlandóak visszajelzést küldeni a cég fejlesztőinek, azoknak lehetőségük lesz a szokásosnál korábban és frekventáltabban letölteni a frissítéseket. Sajnos egyelőre ez a link is egy olyan oldalra vezet, melyet még nem aktiváltak.

A Windows TH nevet illetően egyelőre csak találgathatunk. A legvalószínűbb tipp, hogy a projekt belső kódneve, azaz a Threshold (küszöb) rövidítése. Ez azonban lehetséges, hogy kizárólag a fejlesztők által használt név és nem ilyen címszó alatt kerül majd a nyilvánosság elé.

A kicsusszant információmorzsa oka egy tesztelés alatt lévő szerver a Microsoft Technet rendszerében, melynek egyelőre még nem lett volna szabad adatokat megosztania a kíváncsi közzel.

A várakozások szerint a Microsoft hamarosan egy új Windows verzióról rántja majd le a leplet, melybben visszatér a start menü és egy nagy rakás újítás teszi majd könnyebbé azoknak az életét, akik az asztalról szeretnek navigálni.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: winbeta.org és extremetech.com

Írta: Ambróz Nóra