Jump to content

Verses őrület a Facebookon

2014. 08. 26. 15:24

Szerintem sokan emlékeznek még jó néhány évvel ezelőttről, amikor még az iWiW is csak a szárnyát bontogatta és az e-mail-ezés, meg a chatelés számított trendinek, az akkoriban terjedő bugyuta lánclevelekre, melyet ha nem küldesz tovább 10 embernek, akkor megcsíp egy skorpió, de ha továbbküldöd akkor teljesül a kívánságod. Ez jutott eszembe, amikor megláttam a falamon a sok-sok verses posztot, de szerencsére ennek azért több értelme van.

Egy olyan játékról van szó, melyben egy kis felvezetőszöveg kíséretében kirakod kedvenc magyar versedet a facebookra, majd megjelölöd 10 ismerősödet, hogy 48 órán belül ők is posztolják ki kedvencüket. Járhatnánk rosszabbul is, örülök, hogy az Ice Bucket Challenge-et megúsztam (pun intended), de ez alól úgy látszik nem tudok kibújni, csak azt sajnálom, hogy meglehetősen hiányos az ismeretem, már ami a magyar verseket illeti. De pont erre jó a játék, kicsit művelődhet az ember, elolvassa mások verseit, netán keres egy verset magának is, ezzel már több lépéssel közelebb került ahhoz, hogy kulturáltabb legyen.

Több verzióját is láttam már a szövegnek, van Szabó Balázs kulturális miniforradalmáról szó, olyan is van, miszerint minden nap kell legalább egy verset olvasni, de a lényeg ugyanaz: posztolj egy verset. Ez majdnem olyan jópofa, mint tavaly a "Posztolj verset az utcán!" event volt, az elv nem volt más annál sem, csak ott az utcán kellett elhelyezni egy verset valahol.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó : szeretlekmagyarorszag.hu