Jump to content

Vége lesz a lájkvadászatnak ősztől

2014. 08. 26. 17:05

Biztos nagyon sok felhasználó látott a hírfolyamán olyan képeket megosztva, melyek valamilyen nyereményjátékot hirdettek, vagy lájkért cserébe elérhető tartalmakat. Ezt fogja megszüntetni a Facebook idén ősszel.

Sok-sok oldal próbálkozott a fent említett módszerrel rajongószámuk és látogatottságuk növelése érdekében. Ettől a lehetőségtől elbúcsúzhatnak az oldalak üzelemltetői, ugyanis november 5-től a közösségi oldalra fejlesztőknek nem lesz lehetségük egy adott oldal lájkolásához kötni egy tartalom megtekintését, vagy a nyereményjátékokban való részvételt.

Ezt nagyon pozitív változásnak tartom, ugyanis jómagam is többször beestem abba a csapdába, hogy meg akartam nézni valamit amit egy ismerősöm kiposztolt, de a linkre kattintva a tartalom helyett csak egy kis üzenetet találtam, hogy lájkoljam be ezt és ezt a kép, vagy videó megtekintéséhez. Ez rendkívül bosszantó dolog, ráadásul nálam az ellenkezőjét érték el vele, nemhogy nem lájkoltam be az oldalt, de a továbbiakban messziről elkerülte maz onnan származó linkeket.

Forrás: hvg.hu / fotó: edutravelforcredit.com