Jump to content

Az Amazon veszi meg végül a Twitch-et

2014. 08. 25. 21:15

Régóta lehet hallani pletykákat arról, hogy a Google fel akarja vásárolni a méltán népszerű játék-streaming oldalt, a Twitch.tv-t, egyesek egyenesen azt vizionálták, hogy a beépítik új funkcióként a Youtube-ba. Mindenki nagy meglepetésére viszont az Amazon-nak sikerült végül rátennie a kezét.

A Wall Street Journal információi szerint az Amazon beleegyezett abba, hogy egymilliárd dollárért felvásárolja a Twitch-et. Ezek szerint mégsem a Youtube volt a lehetséges vevő, ahogy azt előző hónapban sokan sejtették, habár akkor egyik cég sem nyilatkozott az ügyben. Még inkább azt a benyomást keltette, hogy a Youtube lesz a vásárló, hogy nemrégiben foganasítottak a jogvédett anyagok szabályozására vonatkozó lépéseket a Twitch-nél, ahogy arról írtunk is.

A Twitch a legnagyobb live-streaming, azaz élő közvetítést megosztó portál az Egyesült Államokban egy tavaszi kimutatás szerint, méghozzá elég nagy előnnyel. Az oldal kinőtte magát a gaming témából is, most már real-life dolgokat is osztanak meg a felhasználók, például koncerteket lehet végigkísérni a képernyő mögül. Az Amazon mostanában agresszív terjeszkedésbe fogott játék fronton, magához vonzott több neves designert és megvásárolta a Double Helix Games fejlesztőstúdiót.