Jump to content

Végzetes Windows frissítés - senki ne töltse le!

2014. 08. 18. 21:08

Sok felhasználó észlelt lefagyásokat és kék halált, miután feltelepítette a legfrissebb Windows frissítést. A Microsoft azt javasolja, hogy töröljék le a Windows 7-et futtató gépükről a rosszalkodó bővítményt.

Augusztus 12-én kilenc frissítést adott ki a Microsoft, ezek közül az MS14-045-ös sorszámú bizonyult hibásnak, mely tartalmazott egy hibajavítást a kernelhez. Sajnos hibajavítás helyett inkább előidézett sok hibát: rengetegen panaszkodtak lefagyásra, néhányaknál ez kék halálba torkollott.

Abból is látszik mennyire elterjedt problémáról beszélünk, hogy a Microsoft hivatalos fórumán majdnem ötvenezren tekintették meg az erre vonatkozó fórumtopikot.

Számos felhasználónál megoldást jelentett a rendszervisszaállítás, ekkor a gép visszaáll egy bizonyos idővel azelőtti állapotba, ami remélhetőleg egy frissítés nélküli állapot. A hivatalos álláspont szerint törölni kell a frissítést, lehetőleg csökkentett módban, ez megoldja a problémát. A fórumkommentek alapján ez sajnos egyáltalán nem biztos, sokaknál a javasolt lépések elvégzése után is fennáll a probléma.

Aki tehát még nem frissítette Windows 7 operációs rendszerét, az ne is tegye, vagy ha igen, akkor mellőzze az MS14-045-ös számút!

Fotó: deviantart.net