Jump to content

Szeptemberben itt a Win9 próbaverziója

2014. 08. 18. 21:27

Vagy esetleg október elején, ha úgy jön össze, legalábbis több, meg nem nevezett forrás egybehangzó állítása szerint. A rpóbaverzió mindenki számára elérhető lesz, aki szeretne tenni egy kört a "Threshold" munkanéven futó operációs rendszerrel.

A Threshold a következő Windows verzió lesz, és várhatóan a Windows 9 nevet fogja kapni, amikor piacképes állapotba kerül 2015 tavaszán. Az előzetes híresztelések szerint számos funkciót tartalmazni fog, melyek a felhasználói élmény javulását célozzák meg, akár "klasszikus" beviteli eszközökkel (egér + billentyűzet), akár érintős megoldásokkal használjuk majd.

Az egyik ilyen feature a régi/új Start menü, amely egy kicsinyített Metro felülethez hasonlít. További újdonságoknak ott vannak az ablakban futtatható Metro-stílusú appok, a virtuális asztalok és a Charms bar megölése, erről korábbi cikkünkben olvashat.

A Cortana integrálása az új operációs rendszerbe is valószínűnek tűnik, a Cortana egy Siri-hez hasonló, hangvezérléssel működő digitális személyi asszisztens, mely a Windows Phone 8.1-ben még csak külön applikációként működik, nem szerves része a rendszernek. Sajnos kevés esély van rá, hogy magyarul is tudjon, de később lehet több nyelvet is megtanul.

Az előzetes verziót minden érdeklődő kipróbálhatja majd.

Forrás: zdnet.com / fotó: softpedia.com