Jump to content

Varázsolj a macskádból szuperkémet

2014. 08. 10. 21:47

Felejtsd el a trójai falovakat, a macskák jelentik a legfőbb veszélyforrást WiFi hálózatunkra ezentúl, köszönhetően Gene Bransfield mérnök zseniális találmányának, a WaKitteh-nek. A WarKitteh nem más, mint egy ártatlan kinézetű nyakörv macskák számára, csakhogy a belsejében egy olyan szerkezet lapul, mely feltérképezik a WiFi hálózatokat és azok gyenge pontjait.

Nehéz idők jönnek, az embernek mindig résen kell lennie, ha biztonságban akarja tudni saját kis WiFi hálózatát, vajon a kertben a macska tényleg egy egeret kerget, vagy egeret kerget és közben éppen próbálja feltérképezni az otthoni hálózatom? Sosem tudhatjuk, bármelyik kisállat a kertünkben lehet előszele egy támadásnak személyes adataink, vagy éppen borsos áru szélessáv-előfizetésünk ellen.

Félelmetes nem igaz? Persze a helyzet korántsem ilyen drámai, nem kell attól tartani, hogy minden szomszédunk felfegyverzi kis kedvenceit a WarKitteh-vel, ugyanis nem fog kereskedelmi forgalomba kerülni, pusztán arra szolgál, hogy emlékeztesse a kedves olvasókat és érdeklődőket arra, hogy ajánlott valamiféle védelmet biztosítanunk hálózatainknak, mert igencsak könnyen hozzáférhetőek illetéktelenek számára is. Gene Bransfield is erre döbbent rá, miközben szomszédai WiFi-jeit tanulmányozta: nem használtak semmilyen védelmet, vagy csak nagyon gyengét.