Jump to content

A Steamet sem kíméli a NAV?

2014. 08. 06. 19:06

Facebookon sokan megosztottak egy képet, melyen a Steam Update News ablakában egy közleményt olvashatunk arról, hogy a tartalmat a NAV kérésére 90 napra blokkolták az 1991. évi XXXIV. szerencsejáték szervezésől szóló törvény értelmében. Tény és való, hogy a Steam online áruház és játékplatformon keresztül be lehet szerezni szerencsejátéknak nevezhető szoftvereket, de ezekben a megnyert dolgokat nem lehet kivenni az accountról.

A már megvásárolt játékokkal zavartalanul lehet továbbra is játszani, az üzenet mindössze az újdonságokat, akciókat bemutató Update News ablakokban jelenik meg, lényegében semmilyen valódi tartalomtól nem esnek el a felhasználók, leszámítva, hogy nem hallanak a legújabb megjelenésekről. Több olyan játék megtalálható a Steam rendszerén, melyben lehet szerezni különféle virtuális tárgyakat, melyeknek pénzben kifejezett értékük van, meg is vásárolhatóak, el is adhatóak, de az értük kapott pénzt nem lehet a fiókból kivenni.

Az index.hu utánajárt a dolognak, a NAV egyelőre nem adott érdemi választ, sem pedig a vidéki internetszolgáltató, amelynek előfizetőinél látható a kiírás. Azt válaszolták, hogy csak azokat a honlapokat blokkolták, melyek a NAV listájában szerepeltek.

Az Update News ablakban olvasható NAV-os közlemény