Jump to content

Őrültségek Kickstarteren

2014. 08. 05. 13:11

Úgy tűnik semmi sem gátolja az ifjú, vagy kevésbé ifjú ötlet-titánokat abban, hogy egyre bolondosabb ötletek megvalósításához a közösségi finanszírozási módszereket vegyék igénybe, és látszólag a dolog működik. Amire a befektetők esetleg sajnálják a pénzt, vagy túl kockázatosnak tartják, azt lehet, hogy az internet népe életképesnek minősíti, és nem rest támogatni sem.

Láttunk sok mindent már, talán a legviccesebb projekt a krumplisaláta volt, melyre több, mint 55 ezer dollárt gyűjtött a meghirdető. A projekt teljes mértékben viccnek indult, mégis rengeteg ember adományozott, pusztán azért, mert eredetinek érezték az ötletet, és igencsak mókás kiírásokban követhették a krumpisaláta alakulását.

Kissé komolyabb, ám korántsem hétköznapi dolgokat találtam a napokban a Kickstarteren, kezdjük rögtön a rendkívül hasznos találmánnyal, a Bunch O Ballons-al. Ez egy nagyon is létező problémára nyújt megoldást, mely nem más, mint a vizeslufik hosszadalmas és unalmas feltöltése vízzel. Szegény szülőknek kész robotolást jelent gyerekeik felhőtlen szórakozásának biztosítása egy-egy vizeslufi csatában, de ennek vége! A Bunch O Ballons segítségével egy perc alatt több, mint száz lufit meg lehet tölteni. Az adományozóknak is tetszik a dolog, eddig több, mint 800 ezer dollár jött össze.

A másik mókás projekt amit találtam a One Fast Cat - Exercise Wheel, melyre a kívántnál jöval több támogatás is összejött és elkezdődött a gyártás előkészítése is. Képzeljük el azokat a kerekeket, melyeket a rágcsálók ketrecébe szoktak tenni, hogy legyen egy kis mozgási lehetősége a kisállatoknak. Ez ugyanez, csak éppen macskák számára. Egy szobamacskának lehet szüksége van több mozgásra, mint amire lehetősége van a lakásban, erre nyújt megoldást a One Fast Cat. Illetve nyújtana, mert nem vagyok biztos benne, hogy a macska hajlandó lesz használni, de ha a gazdi pénztárcája nem bánja, egy kísérletet megér.