Jump to content

Működik az első "kütyübölcsőde"

2014. 08. 04. 14:42

Az ötlet a britektől ered, pontosabban a New Forest National Parkból, és Tech Creche névre keresztelték, szabad fordításban nevezhetjük "kütyübölcsődének". Furán hangzik elsőre? Másodikra is? Pedig egész jó elképzelésen alapul az ötlet.

Hogyha Nagy-Britannia egyik legszebb nemzeti parkja sem képes elszakítani téged az okostelefonodtól, akkor talán ez a rendszer el fog. A kütyübölcsőde lesz talán az a megoldás, ami gátat szab annak, hogy megnézzze a legújabb posztokat facebookon vagy Twitteren, ahelyett, hogy a gyönyörű környezetet szívná magába az ember és a természet csodáiban gyönyörködne. A mai rohanó világban nehéz átadni magunkat egy-egy dolognak, hiszen az okostelefonunk és a világháló segítségével gyakorlatilag bárhol ottlehetünk ujjunk pár mozdulatára és néha nagy a kísértés, hogy megkukkantsunk egy-egy zongorázó macskát, vagy épp az aktuális híreket.

Ezért is vezették be a ingyenes szolgáltatást, mely igazából semmi más, mint a lehetőség arra, hogy leadjuk a telefonunkat a bejáratnál a személyzetnek, akik egy széfbe helyezik a nap végéig, így zavartalanul bandukolhatunk a festői szépségű helyeken. Hát igen, 2014-ben már az okostelefonunknak is külön parkoló jár.