Jump to content

Januárig elérhető korai hozzáférésben a Sunless Skies

2018. 09. 23. 20:05

A Failbetter Games által készített, alternatív univerzummal és fekete humorral operáló Sunless Skies, csak a következő év elején éri el végleges formáját, de akár már most is kipróbálhatjuk.

A már nevével is mosolyt fakasztó Failbetter Games csapata nem volt rest és belevágott egy újabb Kickstarter kampányba, hogy folytathassák az alkotást, immár a Sunless Seas folytatásaként szolgáló Suinless Skies nevezetű játékkal. Az ötlet pedig bejött. A Sunless Skies projekt sikerrel zárult, azaz számíthatunk a játék érkezésére. Sajna a megjelenés az még kissé odébb van, de egy lépéssel közelebb kerültünk hozzá, ami jelen állás szerint 2019. január 31-én lesz esedékes.

A játék maga egy olyan alternatív univerzumban játszódik, ahol a jó öreg London egy mérfölddel a mélybe ragadtatott még 1861-ben, de ez nem akadályozta meg abban, hogy továbbra is a birodalom központjaként szolgáljon. A Sunless Skies ennek a világnak a korai 20. századjáról mesél, ahol a Brit Birodalom már képes gőzhajtású űrhajókat építeni. Sajnos azonban hamar kiderül, hogy a távoli űr épp olyan veszélyes lehet, mint a kevésbé civilizált tenger Fallen London körül, amit még az első részből ismerhettünk meg.

Játékosként egy a Föld bolygótól távoli életet élő kapitány bőrébe bújhatunk bele, s dönthetünk, hogy Angliát vagy a lázadó munkásosztályt támogatjuk. Természetesen a legnagyobb  kihívást maga a túlélés jelenti majd. Ügyesen kell menedzselnünk az erőforrásokat és a legénységet is, ha megakarjuk élni a következő napot és elkerülni a rút halált. Utóbbi egyébként nem lesz egyszerű, de cserébe a halott karakterünk hátra marad a világban, arra várva, hogy visszatérjünk kifosztani.  

A Sunless Skies már elérhető korai hozzáférésben a Steam oldalán, míg a teljes megjelenésre január 31-ig kell várnunk.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)