Jump to content

Végre megjelenhet a Spelunky 2

2018. 08. 30. 10:03

Habár már csak feltételes módban merünk róla beszélni, de ha (és ez egy kiemelendő ’ha’) minden igaz, akkor jövőre megjelenik a Spelunky 2.

A Mossmounth és a BlitWorks valamikor a következő évben tervezi kiadni karmai közül a Spelunky 2-t PC-re és PlayStation 4-re. Igen, ez még mindig egy igen szélesre tárt megjelenési ablak, de hé, már legalább tudjuk, hogy egyáltalán tervben van.

A rougelike platformer, a Spelunky folytatása pontosan ott tervezi majd folytatni, ahol az első rész letette azt a bizonyos fonalat.  Derek Yu, a játék készítője szerint a játék az első rész kiterjesztése lesz, de azzal a csavarral, hogy itt minden szintnek lesz egy második rétege is. Most is adott lesz egy relatíve biztonságos ösvény a szint kijáratáig, de a második réteg lehetőséget ad majd még több izgalmas kihívás és csavar kibogozására. A pályák fizikája is változni fog. Lesznek rombolható terepelemek, illetve néhány pályán dinamikus víz és lávafal is várható.

A Spelunky eredetileg a 2017-es PlayStation PGW eseményen lett bejelentve, azóta tolódik, hogy konkrét megjelenési dátumot kapjunk. Ez most se jött össze, de már legalább egy kicsit közelebb kerültünk hozzá.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)