Jump to content

Október 24-én végéhez ér az eredeti túlélős H1Z1 móka

2018. 08. 26. 19:26

Az utóbbi időkben előbukkant több tucatnyi battle royale játék mellett könny megfeledkezni arról, hogy a H1Z1 bizony nem kompetitív shooterként kezdte meg pályafutását, hanem zombik elől menekülős túlélő horrorként.

A H1Z1 játékélmény mára valami egészen mássá lett, mint eredetileg. A battle royale  része külön vált, még az eredeti zombis koncepció a Just Survive zászlaja alatt folytatódott. Mostanra eljutottunk oda, hogy a kezdeti játéknak már nincs igazán helye ebben a világban, ezért a Daybreak úgy döntött, hogy október 24-től végleg leállítja a Just Survive részét. Az ok roppant egyszerű. Bármilyen szomorú is, a Just Survive egész egyszerűen nem hoz annyi játékost, hogy megérje fenntartani.

A fejlesztők már le is álltak a játék árusításával a Steamen. Visszatérítést a maguk részéről nem ígértek, de felhívták a figyelmet a Steam 14 napos visszafizetési politikájára, amivel azok élhetnek, akik esetleg nemrégiben vásárolták meg a játékot, valamin nem játszottak vele néhány óránál többet.

A Daybreak játékának tragédiája, hogy bár a H1Z1 féle battle royale (aka King of the Hill) még időben a PUBG és a Fortnite előtt érkezett, mégse tudta meglovagolni a játékód népszerűségének hullámait. Ez is egy olyan igazi, „mi lett volna ha” történet marad már az utókornak. Nagy kár érte.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)