Jump to content

Ingyen megszerezhető az Orwell: Keeping an Eye On You

2018. 08. 17. 16:50

A következő két napban a már szokásosnak mondható Humble akció tér vissza a játékosok örömére egy vadonatúj tétellel. Ezúttal az Osmotic Studios zseniális játéka, az Orwell lehet a miénk, méghozzá teljesen ingyen.

Az évek során a George Orwell: 1984-féle mindenki megfigyel mindenkit antiutópia már rengeteg embert meghíhetett, s bár nem mind arany, ami fénylik (lásd a valaha készült összes Big Brother show), azért így is egy rakás remek filmben, sorozatban, hovatovább videojátékban köszön vissza a könyv hatása. Utóbbira remek példa az Orwell: Keeping an Eye On You című indie játék, amiben mi magunk játszhatjuk el a nagytestvér szerepét.

Az Orwell: Keeping an Eye On You az a fajta játék, ahol sokat fogunk olvasni, nyomozni, megfigyelni, hogy aztán lehetőség szerint meghozzuk a legjobb vagy épp legcélravezetőbb döntést, mint a kormány vadonatúj biztonsági programjának alkalmazottja. Feladatunk a terror elleni küzdelem, aminek fényében megfigyeljük országunk polgárait, beleértve a teljes internetes jelenlétüket és privát kommunikációjukat. De vajon az Orwell nevezetű rendszer valóban a terroristákat követi? Hogyan segíthetnek ezek az információk minket a nyomozásban? Jogunk van-e így beletiporni az emberek magánéletébe? Hol a határ, vagy legalábbis hol kellene lennie? A döntéseink kihatással lesznek a játék alakulására.

Az Orwell: Keeping an Eye On You napjainkban roppant aktuális témákat feszeget. A digitális magánélet szentsége önmagában is egy elgondolkoztató kérdés, ráadásul ezt egy olyan remek játékba csomagolva tálalják nekünk, ami még szinte egy kenyérpirítón is elfut. Mire várunk még? Irány a Humble oldala az ingyen Steam kulcsért. 2 napunk van rá!

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)