Jump to content

Overwatch – Már egy hörcsög is félelmetesebb ellenfél, mint szerencsétlen Reinhardt

2018. 06. 29. 16:23

A nap, amelytől lelke mélyén minden hörcsög tulajdonos rettegett, hamarabb jött el, mint gondoltuk. A forradalom, avagy a hörcsögök lázadása már kezdetét is vette, méghozzá az Overwatch 28. karakterével.

Különös időket élünk. PTR-en már be is mutatkozott az Overwatch következő hőse, aki nem más lesz, mint Winston egykori pajtása, Hammond, a hörcsög, s az  ő legyőzhetetlen masinája: Wrecking Ball.

Wrecking Ball tehát D.Va után a második mech hős a játékban, s ugyancsak a tankok sorát fogja gyarapítani. Első ránézésre minden megvan benne, hogy felrázza a tank poszt állóvízét és teljesen új stratégiákat tegyen lehetővé a csatatéren. Alapfegyverként egy 80 táras gépfegyvert kapuk, amivel bizony jó sokáig oszthatjuk majd az igét, mielőtt túráznunk kéne. PTR-en egyelőre meglehetősen erősnek tűnik már az alapfegyver is, pedig nem is ez a legnagyobb erőssége a hősnek, hanem a mobilitása. Wrecking Ball ugyanis bármikor képes átalakulni egy pusztító golyóvá, hogy félelmetes sebességgel romboljon keresztül a pályán, amit csak tovább fokozhatunk a Grappling Claw képességgel, amivel a pálya egy pontjához köthetjük magunkat, hogy aztán ellenfeleinket fellökve és sebezve hintázzunk, mintha csak egy Lady Gaga klipet forgatnánk. Ez a két képesség már önmagában hihetetlenül szórakoztatóvá teszi a karaktert, s akkor még nem beszéltünk a mechanikáját tekintve Doomfist ultira hasonlító Piledriver és a tankolást lehetővé tevő Adaptive Shield képességekről. Mindent összevetve egy a kezdeményezésre remekül alkalmas, strapabíró, mégis kellő mennyiségű cc-vel rendelkező hősről beszélünk, amivel egyelőre a játék legerősebb tank hősének tűnik, főleg ha még hozzáadjuk a recepthez az ultiját, ami tulajdonképpen egy aknamezőt dob le a mech kőré. Képzeljük csak el, hogy Wrecking Ball ultimate képessége mekkora pusztítást okozhat Zarya gravitációs csapdájával kombinálva.

Kétségtelen, hogy Hammond, illetve Wrecking Ball remek mókának ígérkezik, mégis sok panaszos poszt is feltűnt a Blizzard fórumain, amelyek arról árulkodnak, hogy nem mindenki szerint illik bele a játékba ez az egyébként felettébb intelligens rágcsáló.  MI azért adnánk neki egy esélyt, PTR-en lesz idő még finomítani a koncepción. Úgy is még legalább 2-3 hét mire az éles szervereken is találkozhatunk ezzel az izgalmas új hőssel.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)