Jump to content

A Cyberpunk 2077 nem lesz mentes a meztelenkedéstől, méghozzá jó okkal

2018. 06. 16. 16:28

Meztelenkedés a videojátékokban: Igen vagy nem? A cenzúrázás lehetőségével sokan élnek, de a Cyberpunk 2077készítői úgy döntöttek, hogy nem fognak kitakarni semmit.

A CD Projekt RED-nek már köszönhetünk egy remek sorozatot a The Witcher játékok személyében és minden jel szerint a következő óriásprojektjük is igazi nagydurranás lesz. A Cyberpunk 2077 szinte még csak megrebegtette szempiláit az idei E3-on és máris mindenki elájult tőle, hozzá tesszük nem véletlen. Az eddig látottak alapján a játék atmoszférája annyira lenyűgöző, annyira magával ragadó és hiteles, hogy arról tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Persze ha egy igazán hiteles, élő világot szeretnének teremteni a készítők, akkor felmerül néhány kényes kérdés, mint például, hogy hogyan kezeljék a meztelenséget?

A CD Projekt RED-től Adam Badowski rendező a Polygon számára adott interjújában beszélt a játék és a meztelenség viszonyáról. Itt elmondta, hogy számukra fontos a meztelenség, méghozzá egyokból. A Cyberpunk 2077 világában a test már elveszítette szentségét, profánná vált, hiszen az emberek módosításokat, javításokat eszközölnek a saját testükön, ezt pedig a játék szempontjából igen is fontos elem. Ugyan az E3-on bemutatott demóban még kitakarták az intim részeket, de ennek is csak annyi volt a célja, hogy a közönség ne fulladjon kínos kuncogásba. A kész játék teljesen cenzúrázatlan lesz.

A döntés annyira nem meglepő a stúdió részéről. Már a Witcher sorozatnál is megmutatták, hogy nem félnek a romantikusabb jelenetek ábrázolásától, hovatovább van hozzá érzékük. Remélhetőleg a Cyberpunk 2077-ben is legalább olyan jól sül el majd, mint Geralt kalandozásai.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)