Jump to content

Csak 19 nap kellett a Far Cry 5 feltöréséhez

2018. 04. 17. 01:04

Ugyan fejlesztői több védelmi mechanizmussal is ellátták, de végül ezek is csak késleltették a játékuk elkerülhetetlen sorsát: 19 nap után feltörték a Far Cry 5-öt.

A Far Cry 5-höz immár hivatalosan is létezik crack PC-re, ami azt jelenti, hogy a hackerek sikeresen áttörtek a játék védelmi vonalát nyújtó Denuvo, EAC és VMProtect legújabb változatain.

Hogy mennyi is az annyi, avagy jó volt-e a Far Cry 5 védelme ameddig tartott, ahhoz összehasonlításként vehetjük például az Assassin’s Creed Origins játékot, ami ugyancsak egynél több DRM rendszert (Denuvo, VMPortect) használt. Az Origins esetében a játék feltörése három hónapot vett igénybe a hackereknek, ami lényegesen több, mint a Far Cry 5 alig 19 napja.

A Far Cry 5 feltörésének híre a CPY hacker csoporttól érkezett, akik nem mellesleg az elmúlt időszak legtöbb Denuvo feltörésért is felelősek. A Far Cry 5 a Denuvo legújabb, 5.0-ás verzióját használta, habár az nem tiszta, hogy a játék mely verzióját sikerült feltörni. Sok esetben a megjelenés utáni javítások hagynak olyan hézagokat, amik lehetővé teszik, hogy a hackerek kalózverziókat hozzanak létre a játék egy-egy korábbi verziójáról.

Kétségtelenül ez egy csalódást keltő hír az Ubisoft számára, de szerencsére maga a játék ettől még igen jól fogyott. Becslések szerint mintegy 5 millió példány kelt el a Far Cry 5-böl csak az első héten, ami a Far Cry sorozat történetében rekord a Steamen.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)