Jump to content

A GTA 5 minden idők legsikeresebb szórakoztatóipari terméke

2018. 04. 09. 14:56

A GTA 5 sikere a videójátékok között már megjelenésének első pár napjában is tisztán látszott, de akkor még talán senki se gondolta, hogy ebből egy napon nem csak egy kivételesen sikeres játék, de a valaha készült legnagyobb bevételt termelő szórakoztatóipari termék lesz.

Miben mérhető egy szórakoztatóipari termék sikere legjobban, ha nem az eladott példányok számában és az utánuk keletkezett bevételben? A Grand Theft Auto 5 e két szempont kombinációjának tekintetben olyan magasra tette azt a bizonyos lécet, amit jó ideig még csak meg se fog közelíteni senki. 2013-as megjelenése óta platformszerte több mint 90 millió darabot adtak el belőle eddig, ami nem csak arra volt elég, hogy a mai napig helyet kapjon a videojátékok heti eladási toplistáinak élmezőnyében, de arra is, hogy a világ legsikeresebb videójátékait, könyveit és filmjeit is maga mögé utasítsa bevétel terén.

A játék töretlen sikere eddig megközelítőleg 6 milliárd dollárt hozott a fejlesztőinek, de ez még messze nem a végső szám. A GTA 5 a mai napig folyamatosan fejlődik. Új DLC-k, új eventek kerülnek a játékba, amik további játékosokat, illetve további bevételeket jelentenek. Ilyen eredmények mellett két dolgot lehet biztosra venni: az egyik, hogy hatalmas ziccer lenne kihagyni a folytatást, tehát borítékolható a GTA 6. A másik viszont, hogy minél tovább tart ki a GTA 5 sikere, a folytatás megjelenése annál távolabbi időpontba fog kerülni. Akárhogy is, nem lesz egyszerű felülmúlni ezt a játékot.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)