Jump to content

Kifutott a Sea of Thieves open béta hétvége

2018. 03. 10. 16:30

Tengerre vitézek, mert elindult a kleptomániás matrózok tengerének ingyenes béta hétvégéje, melynek a Microsoft Playanywhere programjának köszönhetően a PC-s és Xbox One-os közönség egyaránt örvendezhet.

Nem számít, hogy PC-ről vagy Xbox One konzolról szeretnénk kipróbálni a Sea of Thieves nevezetű csodát (yarr) hiszen most mindkét platformról lehetséges, hála az ezen a hétvégén esedékes open bétának. Nem, nem kell, még a játékot elő se rendelnünk, hogy most kipróbálhassuk. Ez a béta mindenkinek béta.

Ha most először vetjük bele magunkat a Sea of Thieves habjai közé, akkor jó eséllyel némi hátránnyal fogunk indulni azokhoz a játékosokhoz képest, akik már a korábbi tesztelési lehetőségeknél is aktívan tevékenykedtek, de ezek a kezdeti nehézségek egy percig se vegyék el a kedvünket, mert egyébként egy könnyen elsajátítható, egyáltalán nem nehéz játékkal van dolgunk.

A játék gyorsan belevezet mindenkit a rablás és fosztogatás varázslatos világába. 10 perc után már egy mindenre kész kalóz bőrében érezhetjük magunkat, de azért a tutorial mondókájára tényleg érdemes legalább egyszer odafigyelni, ha teljesen új nekünk a játék, később pedig rá fogunk jönni, hogy ennek is megvannak a maga tengeri mélységei.

A Sea of Thieves egy co-op többjátékos online játék, ahol mi és válogatott társaink egy csapat kalóz módjára szelhetjük a tengerek hullámait, miközben kincsek és más játékosok arányának nyomába szegődünk. A játéknak nincs igazi végjátéka, viszont miénk a végtelen felfedezés és fosztogatás öröme, a jó öreg kard-kard elleni és pisztolyos összecsapásokkal fűszerezve, nem is beszélve a böszme lövegekről a hajók oldalán.

A bétában való részvételhez a Microsoft Áruházát kell felkeresni, ahol a keresőbe a ’Sea of Thieves Final Beta’ szavakat begépelve meg is kapjuk, amit keresünk. PC-n 18,98GB, Xbox One-on 8,95GB, míg Xbox One X esetében 18,98GB szabad helyre lesz szükségünk a játék telepítéséhez.

A béta március 9-én indul (1pm CEST) és március 11-én (10am CEST) vasárnap ér véget. Lévén bétáról van szó, készüljünk fel rá, hogy még bőven akadhatnak hibák (például a hajótest javítása egész veszélyes feladat, de nem azért, amiért gondolnánk), de a játék már most is teljesen élvezhető.

A Sea of Thieves március 20-án jelenik meg Xbox One-ra és Windows 10 PC-re.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)