Jump to content

Új felületet kap a Steam teljes képernyős módja

2018. 01. 28. 08:42

A legfrissebb hírek szerint, az úgynevezett Big Picture módod is érinti majd az a várva várt és nagy titkolózás övezte Steam UI frissítés, amiről mostanság annyit sutyorognak.  

A Nagy Steam UI felújítás (amit a Valve igazából soha sem jelentett be hivatalosan), nem az egyetlen, ami készülőbe van a Valve konyhájában. Egy barcelonai fejlesztői eseményen a Valve elárulta, hogy akad még néhány funkció, amin dolgoznak. Ezek között a terve között szerepel a Steam Big Picture mód felújítása.

A Big Picture egy olyan UI design, amit arra terveztek, hogy megkönnyítse a kontrollerrel történő navigálást a Steam felületén. Először 2012-ben mutatkozott be ez a mód, de valahogy sose lett igazán népszerű. Talán majd az UI átalakítás hozza meg a képernyős mód számára a megérdemelt elismerést.

Szintén egy a fejlesztői eseménnyel kapcsolatos tweetből az is kiderült, hogy a Steam egy direkt a játékoknak kitalált naptár megvalósításán is dolgozik. Egy ilyen online naptáron a felhasználók követhetnék a fejlesztők bejelentéseit, a játékok különféle akcióit (pl. dupla xp hétvégék és hasonlók), illetve további patchek, DLC-k vagy éppen live stream adások elérhetőségét.

Habár ezen apró információmorzsákból még hivatalosan semmit se erősített meg a Valve, de már egyre nehezebben tudják leplezni, hogy hamarosan nagy átalakulásnak néz majd elébe a Steam.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)