Jump to content

Felfüggesztették az Overwatch egyik profi játékosát

2018. 01. 22. 11:15

Vége az Overwatch League mézesheteinek. A Dallas Fuel játékosa, Felix „xQc” Lengyel nem csak a bajnokság, de a csapata részéről is felfüggesztést kapott, miután homofób megjegyzéssel sértette meg a Houston Outlaws egy játékosát.

Akik követik a profi Overwatch világát, azok tudják, hogy a csapatok és a játékosok között mindig is volt egyfajta egészséges csipkelődés, amolyan adok-kapok, memeket dobálok stílusban. Persze vannak játékosok, akik nem tudják hol a határ és Dallas Fuel játékosa, xQc pontosan egy ilyen ember. Ő és a Houston Outlaws játékosa, a nyíltan meleg Austin „Muma” Wilmot már jól ismerték egymást az Overwach League előtti idökből. A két játékos kapcsolata sose volt felhőtlen és nem ritkán be-be szólogattak egymásnak a streamjeiken, így a viszály magvait úgyszólván már jó régen elvetették. Ezek után csak olaj volt a tűzre, hogy a győzelmüket követően Muma xQc egyik jellegzetes mondatát dobta be a meccs utáni interjúban, amire Lengyel a személyes streamjén válaszolt, azt javasolva Wilmot-nak, hogy „suck a fat…”, had ne kelljen leírnunk, mindenki érti.  Ezzel a roppant színvonaltalan kifakadásával Felix „xQc” Lengyel úgy ahogy van megsértette az Overwatch League magatartási kódexét, amely a játékon belül és kívül is megköveteli a játékosoktól a szakmai megtartást.

Az Overwatch League részéről ezek után teljesen jogosan jött is a szankció, miszerint homofób megjegyzése és unprofesszionális viselkedése miatt 2000 dolláros pénzbírsággal és 4 meccses eltiltással büntetik a Dallas Fuel játékosát. A játékosa viselkedésétől azonban csapata is teljes mértékben elhatárolódott, így xQc hiába is kért bocsánatot Muma-tól a esetet követően, a Fuel úgy döntött, hogy a Stage 1 alatt már nem engedi pályára, azaz Február 10-ig már biztosan nem fogjuk látni Lengyelt játékban. A Fuel a kiadott közleményében kifejtette, hogy minden szükséges extra támogatást meg fognak adni játékosuknak, hogy fel tudjon nőni a feladatához, mindenesetre mi kételkedünk benne, hogy xQc eddigi munkássága és viselkedése alapján lesz-e helye a jövőben a profik között.  

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Dallas Fuel (Twitter))