Jump to content

PUBG – 1,5 millió csalót fogott meg eddig a BattlEye rendszer

2018. 01. 02. 16:58

A PlayerUnknown’s Battlegrounds számos olyan eredményt tudhat a magáénak, amire büszkék lehetnek a készítői, de akadnak kétesebb rekordok is.

A PlayerUnknown’s Battlegrounds nemrég megdöntötte az egyidejűleg a játékkal játszó játékosok rekordját a Steamen, amit nem mellesleg saját maga állított. A PUBG játékosaiknak tábora egyre csak gyarapszik a játék megjelenése óta, s nem úgy néz ki, mintha a játék lassítana. A minap írtuk meg (még tavaly), hogy sikerült egyszerre 3,1 millió játékosnak játszani a játékkal, ami nem csak Steam rekord, de olyan rekord, ahol a második helyezett (DOTA 2, 1,29 millió játékos) látótávolságba sincs. Sajna a nagy hírnév és a nagy játékosbázis elkerülhetetlenül kiemelkedő mennyiségű olyan entitással is jár, akik valamilyen torz mentalitástól vezérelve csalás útján akarnak másoknak felé kerekedni.

A PlayerUnknown’s Battlegrounds anticheat rendszere, a BattlEye 1,5 millió felhasználót banolt ki, ami nem csak azért figyelemreméltó, mert egy egy éve se játszható, decemberig korai hozzáféréses játékról beszélünk, hanem mert egy csomó AAA játéknak összesen nem jön össze annyi játékos, mint amennyit a PUBG-ből már ki kellett tiltani csalás miatt.

Ez a kiemelkedő szám ráadásul csak azokat tükrözi, akiket el is kapott a rendszer. Kétség kívül a PUBG legnagyobb problémája még így az 1.0-ás megjelenés után is, hogy nem tud megszabadulni a csalóktól. Szomorú.

(Forrás: www.vg247.com Kép forrása: www.vg247.com)