Jump to content

A Microsoft bejelentette az Age of Empires 4-et

2017. 08. 22. 18:35

Meg kell hagyni, a Microsoft rendesen felfegyverkezve érkezett az idei Gamescom rendezvényre, de az összes meglepetésük között is kérdés nélkül a legnagyobb az új Age of Empires játék bejelentése volt.

Nem tudtuk még a Microsoft el nem jött a Gamescom 2017-re, de pont egy új Age of Empires játék hiányzott az életükből. A Microsoft hivatalosan is bejelentette az Age of Empires 4-et, aminek hallatán nagyot dobbant a szívünk. Egyrészt az Age of Emires sorozat első két része az, amin felnőtt egy egész generáció, s túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ezek a játékok tették le az RTS műfaj alapjait és szerettették meg a számítógépes játékokat egy fél világgal. Másrészt láttuk mit kokányoltak össze anno Age of Empires 3 név alatt. Bárki bármit mondjon, az Age of Empires 3 egy kolosszális bűn volt a szemünkben az egész franchise ellen, de ez egy másik napra tartozik. Most az Age of Empires 4 miatt vagyunk itt, teli új reményekkel és álmokkal, hogy majd milyen jót fogunk vele játszani, bízva abban, hogy visszahozza a régi idők játékélményét, miközben még fiatalit is rajtunk vagy 20 évet.

A nosztalgia rozsaszín ködösítését félresepregetve, a realitások talajáról szemlélve se állnak olyan rosszul a dolgok. Egyrészt adott nekünk egy Microsoft gyakorlatilag végtelen pénzforrással, ami biztos a lehető legtöbbet szeretné kihozni a régi név folytatásából. Másrészt fejlesztőként az a Relic Entertainment dolgozik az Age of Empires 4 elkészítésén, akiknek a Company of Heroes és a Dawn of War sorozatokat is köszönhetjük. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ők aztán értik a dolgukat, ha RTS-ről van szó, így szinte biztosan nem került náluk rossz kezekbe az AOE 4.

A részleteket illetően meglehetősen soványan állunk egyelőre, ami nem is csoda így a bejelentés utáni első pár napban. A trailer se ad nekünk túl sok konkrétumot, csak annyit lehet kivenni belőle, hogy lesz több frakció és korszak, de ezt amúgy is lehetett sejteni egy AOE játéknál.

Az Age of Empires 4 lesz az első olyan projekt a Relic-től, amit nem a szülőkiadójával közösen hoznak össze. Meglátjuk mi sül ki a dologból. Tényleg nagy reményeket füzünk az AOE sorozat legújabb tagjához. Reméljük nem törik össze a szívünket.

 Megjelenési dátum nincs, ahogyan azt se tudni milyen platformokra jön ki a játék, de a Windows 10 és a Steam biztos befutónak tűnik.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)