Jump to content

A Nintendo Switch már az első évben lehagyhatja a Wii U eladásokat

2017. 04. 29. 12:45

A Nintendo Switch a jelek szerint egy elég erős kezdést tudhat a háta mögött. A Nintendo új pénzügyi beszámolója szerint március 31-ig összesen mintegy 2,74 millió egységet szállítottak le az új konzolból.

Ezeknek a nagy része nyilván viszonteladókhoz került, de a jelentésben megadott szám meglehetősen közel áll ahhoz, amit már a felhasználóknak adtak el. Hogy mekkora siker is a Switch indulása, azt talán legjobban a Wii U értékesítési adatai tudják megfelelő perspektívába helyezni számunkra. A Nintendo legvacakabbul fogyó konzolja teljes élettartama alatt 13,56 milliót adott el, miközben a Nintendo a fenti 2,74 millió eladott Switch egységen túl, további 10 millió Switch konzol értékesítésre számít, még ebben a pénzügyi évben (azaz 2018. március 31-ig).  Ha ez összejönne, akkor a Switch egy év alatt lenyomná azt, amit a Wii U egész élete során produkálni tudott.

Másfelelő nézve a Wii U első évében 3,2 millió egység eladását tudta felmutatni, aminek a megdöntéséhez már most nagyon közel jár a Switch.

Ugyanakkor merészek is az új számok, de van is mire. A konzol megjelenése előtt az elemzők 2,3-2,5 millió, míg a Nintendo maga csak 2 millió egység eladásával számoltak az indulásnál, amihez képest a jelenlegi 2,74 millió eladott konzol igencsak magabiztoságra ad okot.

Szoftverek terén se kell szégyenkezni. A Nintendo 5,46 millió darab Switch szoftver értékesítéséről számolt be, hovatovább ebből 2,76 millió a Legend of Zelda: Breath of the Wild volt.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)