Jump to content

Dota 2 – Rankedeznél? Add meg a telefonszámodat!

2017. 04. 22. 10:47

Nem, a fenti cím nem egy fura ismerkedési ajánlat, hanem a Valve új szabálya, amivel elejét szeretné venni a Dota 2-es rangsorolt meccseken elharapódzó smurfözésnek.

A Valve komoly változtatásra készül, ami a Dota 2 machmaking rendszerét illeti. Arról lenne szó, hogy május 4-től kezdődően minden játékosnak kötelező lesz egy egyedi telefonszámot megadni ahhoz, hogy ranked játékhoz csatlakozhasson. Ez annyira nem hangzik nagy dolognak, igaz? Pedig akadnak olyanok, akiket ez fájóan fog érinteni.

Méghozzá azokat, akik egynél több fiókkal próbáltak maguknak jobb helyet elérni a Dota 2 rangsorolós rendszerében. A telefonszámhoz való kötöttség miatt elvileg kevesebb lesz a smurf account, bár mint minden rendszer, azért ez se kijátszhatatlan. Meddig tart egy új telefonszámot szerezni?

Azért a Valve se most jött a falvédőről. Mielőtt bárki, bármi huncutsággal próbálkozna, azt már most jobb tudni, hogy a virtuális telefonszámok nem fognak működni az új rendszerrel.

Hogy miért van erre szükség? Ha egy profi játékos új fiókot kezd, akkor nálánál sokkal gyengébb, kevésbé tapasztalt játékosokkal kerül össze, akik finoman szólva megszenvedik a találkozást.

A fejlesztők is tisztában vannak vele, hogy ez nem fogja teljesen megszüntetni a smurfözést, ahogyan a CS:GO esetében se tette, de segíthet visszaszorítani a jelenséget. Más kompetitív játékok fejlesztői is keresik a megoldást erre a problémára, de eddig még senki se rukkolt elő semmi korszakalkotóval. Meg aztán akadnak más nézetek is. Jeff Kaplan szerint az egész smurfing nem egy nagy ügy.

(Forrás: blog.dota2.com Kép forrása: Valve)