Jump to content

A Valve csak jó játékokat szeretne nekünk eladni

2017. 04. 06. 12:38

Ahogy a Steam folyamatosan növeli a már így is terjedelmes katalógusát, úgy a Valve egyre inkább igyekszik kitalálni, hogy hogyan különböztesse meg szépen szólva az ocsút a búzától.

Több ezer új cím közül megmondani, hogy melyik az ígéretes, felfedezésre váró, minőségi indie játék és kiszűrni azokat, amik csak arra lettek kitalálva, hogy gyorsan pénzt termeljenek mögöttes tartalom nélkül. Ez lenne az a nem egyszerű feladat, amivel a Valve mostanában szembe néz.

Azt már tudjuk, hogy a Valve búcsút intett Greenlight szolgáltatásnak, mint ősz a nyárnak, de helyette alternatívaként belengette a Steam Direct nevű fizetős szolgáltatását. Ettől részben az várható, hogy a kamu projektek megjelenése csökkeni fog a platformon, de megoldani nem fogja a problémát. A Valve viszont ennél többet is tervez. A felfedezős rendszeren magukat keresztülverekedőknek lehetősége lesz favorizálni az eléjük kerülő játékokat, amik így jobb megítélést kapnak.

Ahogy azt az Ars Technica riportja írja, a Steam kurátor programja is változni fog picit. A kurátoroknak lehetőségük lesz a saját top 10-es listájukat megjeleníteni a videóikban és néhány extra keresőfunkciót használni, hogy gyorsan átböngészhessék a játékkatalógust. A kurátorok azt is láthatnák, hogy az egyes ajánlásaik milyen hatással voltak a játék értékesítésére és még az se kizárt, hogy a Valve jutalmazni fogja a leghatásosabb és legaktívabb felhasználóit a programnak. Ezzel mondjuk érdemes lesz vigyázni, nehogy az egész kurátori program visszafelé süljön el és a rendszer befolyásolja a véleményezéseket vagy az értékelt játékok kiválasztását.

Még semmi sincs kőbe vésve, de az mindenképpen egy jó irány, hogy a felhasználói visszajelzésekre építkezve szeretné meghatározni a Valve, hogy mely játékok érdemesek a figyelemre.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: gamerguru.hu)