Jump to content

Decemberben indul az Overwatch Season 3

2016. 10. 30. 16:45

Alig néhány hétre vagyunk az Overwatch S2 lezárásától, de már most tudni lehet, hogy nem kell majd sokat várnunk, amíg belecsaphatunk a következő szezonba.

Felrázza a Blizzard kicsit az Overwatch kompetitív játékmódját a következő szezonra, amire csak egy hetet kell majd várnunk az S2 vége után. Ez azt jelenti, hogy december elsejével indul is az S3 és lehet, hogy hirtelen fura helyen fogjuk magunkat találni a rangsorban.

Scott Mercer egy Battle.net-es fórumposztban magyarázta el a nagyközönségnek, hogy miért is nem fogják resetelni egyik idényről a másikra a játékosok skillratingjét (SR).

A Blizzard úgy véli, hogy ha teljesen kinulláznák a játékosok SR pontjait, akkor az azt eredményezné, hogy megint mindenki mindenkivel játszana és ez sok negatív játéktapasztalatot vonna maga után. Teljes SR reset helyett a játékosok mégis kicsit más kiindulási pontot kapnának a ranglétrán. Túl népes lett a második szezonban a Gold tier és ez nem igazán tett jót a meccseknek. A jövőben a besoroló meccsek után alacsonyabb tierbe kerülhetnek a játékosok, de ha nyernek azzal több pontot szerezhetnek majd, mint amennyit egy vesztéssel buknak. Ráadásul az első pártucat meccsnél még nagyon könnyen és sokat lehet majd előrejutni így a Blizzard azt reméli, hogy mindenki a saját képességeinek megfelelő küzdelmekben vehet részt és javulni fog a játékélmény.

Jól hangzik, de tudja a csuda, Láttunk már ilyesmi féle rendszert aztán nem lett világmegváltó az se. Talán az Overwatch esetében jobban bejön a dolog.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)