Jump to content

Visszatér a Duke Nukem 3D, hogy 1996-ba repítsen minket

2016. 09. 06. 15:00

Egy újabb remek lehetőség adódott, hogy felüljünk arra a bizonyos nosztalgia vonatra. Legújabb kalauzunk pedig nem más lesz, mint a Duke Nukem 3D: Anniversary Edition.

Bizony a Duke Nukem Forever sokakat meggyőzött arról, hogy a csípős egysorosokkal operáló akcióhőst jobb lett volna a 90-es években hagyni. Személy szerint nekem azzal a játékkal se volt sok bajom, de most a folytatással elégedet és elégedetlenkedő Duke Nukem rajongók is örülhetnek, hiszen mindannyiunk régi nagy kedvence tér vissza, hogy még egyszer lemosson mindenkit a pályáról és vissza vigyen minket az időben, mintha csak újra hatalmas CRT monitorokra bámuló gyerekek lennénk.

A nagy visszatérés apropója, hogy 20 éves lesz a Duke Nukem 3D (whoaa), ezért gyors kap is egy évfordulós kiadást, ami 8 új szintet, egy tonna új, frissen felvett egysoros beszólást és megújult grafikát tartogat mindazoknak, akik egy kis régi badass lövöldözésre vágynak. Az új kiadás becsületes neve a Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour, amit olyan rövid és velős lett, hogy többet az életbe le nem szeretném írni, de legalább tényleg minden benne van. Az az új szintek megalkotásában egyébként két az eredeti játék fejlesztésében résztvevő mester is részt vett. Allen Blum és Richard „Levelord” Gray, akiről beszélni esedezem. A GearBox és az ő nevük a garancia a régi minőségre.

A játék mondjuk nem lesz olcsó. Október 11-én válik kaphatóvá és 20 dollárt kérnek majd el érte, de legalább tényleg kapnak új tartalmakat a rajongók. Viszont ne gondoljuk, hogy ez csak a PC-seket érinti. Az évfordulós kiadás PC mellett XO, és PS4 konzolokon is elérhető. Jó nosztalgiázást hozzá. végére pedig jöjjön egy trailer:

 

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)