Jump to content

We Happy Few – Az E3 legfurcsább játéka

2016. 07. 05. 18:00

Képzeljünk el egy disztópiát, ahol ugyan első ránézésre mindenkinek fülig ér a boldogság, de csak mert nonstop nyan cat vetítés megy a fejükben.

Első ránézésre megdobogtatja a szívünket We Happy Few, amikor meglátjuk a világát. Azt gondolnánk, hogy hohó, itt egy újabb pompás BioShock-szerű játék. Aztán mászkálunk még egy kicsit meg matatunk az interfaceben és a lineáris történetvezetés helyet találunk egy inventorit és csak nézünk, hogy akkor most mi is ez? Mit akar tőlünk ez a játék? Na és mi a csudáért akar minket mindenki agyonütni?

Az alap koncepció, hogy We Happy Few egy az 1960-as éveket idéző retrofuturisztikus angliai kisvárosban indít minket kalandunkra, ahol mindenki keményen tolja a cuccot.  Mondhatni ez a kábult boldog állapot ennek az elképzelt világnak a legfőbb társadalmi alappillére, így mikor mi visszautasítjuk, úgyszólván közellenségé válunk, meg hát amúgy is szeretnénk elmenekülni a sok drogostól. Erről szólna a játék. Végeredményében egy rejtőzködős, túlélős, furcsa, helyenként meghökkentő, de nagyon üdítő és érdekes játékkal lesz dolgunk. A játék elvileg az idei év harmadik negyedévében lesz kész és PC-re, valamint Xbox One-ra jelenik meg. Mi várni fogjuk az biztos.

(Forrás: vg247.com)