Jump to content

Ma lett 20 éves a játéktörténelmet író Quake

2016. 06. 23. 11:00

Emlékszünk még az original Quake megjelenésére? Bizony nem mai csirke, aki hozzám hasonlóan igen, de legalább lehet nosztalgiázni.

1996 június 22-én született meg az eredeti Quake, ami az első valódi 3D-s motort használó, többjátékos móddal is rendelkező FPS volt a világon. Vetélytárs híján így aztán nyilván a kor egyik legnépszerűbb játékává nőtte ki magát és még ráadásként játéktörténelmet is írt.

Szóval a Quake jött, belelökte úgy Spártaian a 2,5D-t technológiát a gödörbe és úgy nem mellesleg lerakta az alapkövet az online multis FPS játékoknak. Siker? Siker! De 20 év az 20 év. A Quake sorozat a Quake Live-on keresztül ugyan még mindig éldegél, de ma már nem igazán jut senkinek eszébe leülni az eredeti játékkal játszani. Inkább csak szép emlék. Nosztalgia. Viszont az ide E3-on a Bethesda bemutatta nekünk a Quake Champions-t, amit a Quake sorozat legújabb darabjának tekinthetünk. Erről az új címről viszont csak egy renderelt másfél perces videót kaptunk, más infót nem. A játékból nem is lesz semmi 2017-nél előbb és az is kérdéses mennyiben tudd 20 év távlatában bármi köze lenni majd az eredeti játék élményéhez az újnak, de a Bethesda eddigi játékai alapján bízhatunk benne, hogy megoldják.

(Forrás: rome.ro)