Jump to content

A Microsoft és az Oculus barátságának gyümölcse lesz az új Xbox

2016. 06. 19. 10:00

A Szerényen „a valaha volt legerősebb konzolként” beharangozott következő generációs Xbox számára nem lesz idegen a virtuális valóság.

Igaz, a tavalyi E3-on bejelentett Microsoft és Oculus partnerségnek eddig nem sok eredményét láttuk, de ez nem azt jelenti, hogy tétlenkedtek volna a cégóriásnál, egyszerűen csak a megfelelő pillanatra vártak, ami most el is érkezett. A Microsoft bejelentette, hogy készül a következő generációs Xbox konzollal, ami 4K és minőségi VR megjelenítésre lesz optimalizálva. Nos, bár még nagyon keveset tudni a dologról és pláne nem lehet tudni, milyen tartozékokat kap majd a készülék, de ha jól sakkozunk, akkor legalább a választható kiegészítők között ott kell majd lapulnia valamilyen VR headsetnek, ami akár az Oculus Rift egy változata is lehet. A Scorpio néven futó új Xbox projekt valamikor 2017 karácsonyára fog megvásárolható formát ölteni, szóval még senki se rohanjon a boltba az új szuper Xbox-t keresni, mert maximum egy Xbox One S-t tudnak majd a kezébe nyomni az eladók.

Igazából nincs is hova kapkodni a Microsoftnak. A nagy játéknevek, mint például a Fallout 4 a Bethesda stúdiótól még csak ezután lesznek VR kompatibilisek és egy év múlva már jóval kiterjedtebb piaca lehet az egész virtuális valóság cuccnak, pláne karácsony környékén.

Természetesen az árat se tudni még és valószínűleg a projekt neve se a konzol végleges elnevezése. Annyiból azért szerencsés a bejelentés, hogy már a Microsoft konzoljának rajongói tudhatják mire lesz érdemes várni és, hogy nem feltétlen érdemes most beleugrani az Xbox One S vásárlásba.

(Forrás: xbox.com)