Jump to content

Karácsonyi katasztrófa a Steamnél

2015. 12. 28. 13:00

Nem is olyan rég kaptunk egy hosszú közleményt a Steamtől, melyben azt ecsetelték mennyire, de nagyon fontos nekik a felhasználók Steam fiókjának védelme. Ehhez képest karácsony alkalmából sikerült kiszivárogtatni rengeteg felhasználójuk adatát illetéktelenek számára.

A Steamnek ez a karácsony nagyon balszerencsésen alakult. Már önmagában az is hatalmas probléma, hogy egy ilyen kaliberű játékplatform felhasználói nem tudhatják fiókadataikat biztonságban. Hab a tortán, hogy a biztonsági probléma a karácsonyi leárazás kellős közepén jelent meg, az már csak külön poén, hogy pont az incidens előtt nem sokkal tartottak fejtágítást arról, milyen óvintézkedéseket alkalmaztak, hogy a felhasználói fiókok még inkább biztonságban lehessenek.

A hiba maga csak néhány óráig állt fenn. Az érintet felhasználók szerint más játékosok fiókadatait látták bejelentkezés után. Gyakorlatilag hozzáférhettek a korábbi vásárlások történetéhez, fiókadatokhoz, mint például email cím és a megadott bankkártya utolsó 4 számjegye.

A Steam relatíve rövid időn belül elhárította a problémát, de arról sajnos nincs információ hány ember adatait érintette az ügy és pontosan kiknek, milyen adatai váltak hozzáférhetővé illetéktelenek számára.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József