Jump to content

Mi lenne, ha újra eladhatnád steames játékaidat?

2015. 12. 24. 10:00

Ha egyszer megvettünk egy letölthető játékot, akkor az mindörökre a miénk marad. Könnyen lehet, hogy a megvásárolt játékra többet rá se nézünk, ám nem tudjuk újra eladni/továbbadni. Egy francia fogyasztóvédelmi csoport ezen szeretne változtatni.

UFC-Que Choisir Francia fogyasztóvédelmi csoport szerint jogunk kellene, hogy legyen eladni digitális játékainkat és ezért ők tenni is szeretnének, azaz máris perelik a Valve-t a játékok újra-eladhatóságáért. A csoport szerint Európai Uniós jogunkban áll legálisan vásárolt szoftvereket újra eladni. Ennek bizonyítékaként a 2012-es Oracle esetében született bírói döntésre hivatkoznak, melynek nem tesz különbséget a lemez alapú másolatok és a letölthető verziók eladása között.

Annak fényében, hogy már egy hasonló német próbálkozás minden különösebb eredmény felmutatása nélkül elbukott, nem sok reményt fűzhetünk a Que Choisir pereskedéséhez pláne ahhoz, hogy a francia perből egy EU-szintű viszonteladási politikára kiható eredmény szülessen. Ennek ellenére azonban egy halovány reménysugár lehet a kezdeményezés azoknak, akik steames játékkönyvtáruk megrövidítésével szeretnének némi pénzhez jutni.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József