Jump to content

Ex-NBA-sztár vásárol League of Legends eSport csapatot

2015. 12. 20. 10:00

Ha valakinek volt bármi kétsége, hogy az eSport magára vonja-e a hagyományos sportvilág figyelmét, annak most itt a válasz. Rick Fox szerint igenis van valami ebben a versenyszerű játék trendben.

A Los Angeles Lakers volt játékosa Rick Fox megvásárolta a Gravity-t, az egyik legnagyobb League of Legends eSport csapatot egy meghatározatlan összegért. Rick Fox biztosan tudja, mibe fektet be, hiszen nem idegen számára ez a terület. Partnerségi viszonya van a Twin Galaxies-el (ami nem más, mint egy amerikai játék-nyilvántartási szervezet) és többször is hozzájárulója volt adománygyűjtő gamer versenyeknek.

Feltehetően nagyon is jó helyre került Rick Fox pénze, hiszen csak a 2014-es League of Legends Világbajnokságot 27 millió ember követte figyelemmel. Összehasonlításként az idei NBA döntőt 19,9 millió ember nézte. A League of Legends mint eSport népszerűségét illetően tehát nem sok kétségnek maradt helye. Így ha jelenleg a Gravity nem hoz annyit a konyhára, mint az NBA szintű játékosok mégis mondható, hogy Rick Fox befektetése várhatóan hamar megtérül majd.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József