Jump to content

2017-re elkészül a The Witcher film

2015. 11. 06. 13:00

A The Witcher egyike a legismertebb videójáték sorozatoknak, ám a történet gyökerei mélyebben futnak mint a kiadott game-ek. A The Witcher széria alapjául szolgáló Andrzej Sapkowski írta regények és rövid történetek azonban a jövőben már csak film formájában kapnak újabb feldolgozást.

A premier kitűzött időpontja 2017. A film forgatókönyvét az alkotók A vaják és a Kisebbek rossz történetekre alapozzák, melyek Sapkowski gyűjteményes kiadásáaban, Az utolsó kívánságban jelentek meg, melyet az író eredetileg 1993-ban publikált, ám a fordítások csak 2007-et követően kezdtek el megjelenni a piacon angolul, míg magyarul először 2011-ben olvashattuk.

A Sean Daniel Company, mely stúdió a Múmia franchise megalkotásáról is híres, a Platige Films munkatársaival lépett szövetségre a projekt kivitelezésében, míg a rendezést a Katedrális Oscar-díjra jelölt kreátora, Tomasz Bagiński kapta. A filmet remélhetőleg folytatás is fogja követni, legalábbis, ha az első rész kellő érdeklődést szít a közönségben. Nekünk már maga az ötlet elég izgalmasan hangzik ahhoz, hogy egy újabb filmet vegyünk fel a 2017-ben kötelező mozizások listájába.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra