Jump to content

Készülhetnek az androidos gaming videók

2015. 10. 29. 16:00

A Google nem szeretné, hogy a YouTube Gaming videói egyedül PC-s és konzolos felvételekből származzanak. A cég egy vadonatúj feature bemutatására készül a Google Play Games appon keresztül, mely lehetővé tenné, hogy 480p vagy 720p videókat gyárts, miközben olyan android játékokkal játszol, melyek támogatják a Google Play frameworkjét.

Ha szeretnél videót felvenni, nincs más dolgod, mint kiválasztani egy játékot a GPG appból majd elindítani a felvételt. Amint elkészült a klip, a videót akár szerkesztheted is, mielőtt posztolod a YouTube-ra. Külön extra, hogy előlapi kamerád segítségével akár saját reakcióidat is rögzítheted, amennyiben úgy érzed, a puszta gameplay nem elég szórakoztató. Az első néhány napban csak az amerikai és angol felhasználók számára áll rendelkezésre a feature, ám hamarosan a több országba is, így hozzánk is megérkezik az ígéretek szerint.

Ez ugyan nem egyenértékű a teljes streamélménnyel, ám kétes, hogy az androidos videók képesek-e olyan tömegeket vonzani, mint számítógépes vagy konzolos közvetítések. A szolgáltatás ennek ellenére kis mértékben a YouTube felé dönti a mérleget olyan riválisokkal szemben, mint a Twitch, ahol tipikusan kerülő utakon lehetséges csak mobilos gameplay-t feltölteni. Könnyen előfordulhat, hogy a kezdeményezés inkább hosszútávú befektetést takar. A mobilos játékok ugyan egyelőre nem érnek fel egy PC vagy konzolos game-ek szintjére, ám a jövőben ezen a területen is komoly előrelépésekre számítunk.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra