Jump to content

Óriás vízhűtőt kap az új ROG laptop

2015. 09. 08. 14:00

Az ASUS egyike azoknak a kevés cégeknek, akiket mainstream PC-gyártóként és gamer márkaként is egyaránt tiszteletben tartunk. Legújabb ROG (Republic Of Gamers) sorozatuk igazi kedvenc, melynek tagjai közül a szintén hatalmas G751 máris sikert aratott a gamerek és a kritikusok körében egyaránt. Kíváncsian várjuk a folytatást!

Egyelőre nem a ROG G752-ről van azonban szó, hanem a képen látható GX700-ról. Az ASUS még csak utalgat a laptop specifikációira, melyek közt egy túlpörgethető Intel K-sorozatba tartozó Skylake processzor biztosan szerepel, míg a videókártya az NVIDIA-tól származik. A további infók közt a 17” és a 4K is elhangzott.

Mi a helyzet azonban a nagy izével ott mellette? Nos ez a vízhűtésen alapuló rendszer. Adatok hiányában valószínűsítjük, hogy a GX700 processzorát és grafikai egységét akkor lehet tűlhúzni, ha éppen a hűtőre van dokkolva. Nehéz eldönteni, hogy nevessünk vagy kezdjük el keresni a bankkártyát…

A kérdést valószínűleg a ROG G752 dönti el, mely elődjének az idei megfelelője lenne feljavított specifikációkkal. A választékban SSD-k és HDD-k, hatodik generációs Core i7 processzorok (egészen i7-6820HK-ig), NVIDIA GPU-k (a csúcs a GTX 980M 8 GB) és sok más szépség szerepel, míg a képernyő maximum egy 17,3”-os 4K példány lehet a G-Sync támogatásával. Van még persze emellett Thunderbolt 3.0 port és újraalkotott klaviatúra is, melyen immár kényelmesebb, mélyebb billentyűk ülnek. A G752-ről még valószínűleg sokat hallunk, mielőtt télen megjelenik 1500 dolláros áron, míg az GX700 esetében az ASUS szintén az idei évről beszélt, ám nem mert ígérni.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra