Jump to content

Így javítja ki a Warner az Arkham Knight PC portot

2015. 06. 29. 10:00

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Batman: Arkham Knight kiadója, a Warner Bros. átmeneteileg leállította a játék PC eladásait a számtalan panasz miatt. A cég most kiadta, hogy milyen terv szerint szeretné a PC portot helyrekupálni, ám a teendők listája meglehetősen hosszú.

A Batman Arkham Knight PC verziója „jelentős munkát igényel” és „beletelik egy kis időbe, mire helyükre kerülnek a javítások”, nyilatkozta felvezetésként a Warner Bros. illetékese. A Rocksteady Studios vezetése alatt „egy fejelsztői csapat és számos partnerük” dolgozik a problémán, mely utóbbi csoportba valószínűleg a portfejlesztő Iron Galaxy és az Nvidia is beletartozik.

Az összefogás eredményeként „tempósan halad a munka” a felsült portoláson és egy kisebb patch máris kiadásra került, mely a legkritikusabb területeket próbálja orvosolni. Az apróbb tapaszt később több hasonló követi majd, ám a Steam Community odalán megjelent poszt szerint a Warner Bros. a következő komolyabb javításokat szeretné elvégezni, mielőtt újra elérhetővé teszi a PC verziót:

-30 FPS feletti támogatás a grafikai beállítások közt
-Megoldás az alacsony felbontású textúrát okozó bugra
-A teljesítmény általános javítása és a hirtelen FPS ingadozások visszaszorítása
-Több opció létrehozása a grafikai beállítások menüben
-A HDD streamelés javítása és kevesebb ingadozás
-A teljes képernyős renderelés bugjainak megszüntetése, mely a gaming laptopokat érintette
-A rendszermemória és a VRAM kihasználásának javítása
-NVIDIA SLI bug javítása
-Az AMD Crossfire elérhetővé tétele
-Frissített NVIDIA és AMD driverek

A Warner Bros. egyáltalán nem nyerte meg a gamer közösség szívét a sorban már többedik sikerületlen PC porttal, ám ezúttal örömmel látjuk, hogy jobb kommunikációval igyekeznek orvosolni a helyzetet és gyorsan próbálnak reagálni a felmerült problémákra.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra