Jump to content

A BioShock franchise sikerei

2015. 05. 31. 10:00

Nem véletlenül nyilatkozta a Take-Two a BioShock franchise-ról, hogy „hihetetlen jelentőségű” volt a cég történetében, ugyanis a franchise valóban hatalmas sikereket hozott az összesen 25 millió példányos eladással.

Semmit nem túloztunk a számokkal: a BioShock franchise története során több mint 25 millió példányt adott el, derült ki a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick nyilatkozatából a héten.

A hatalmas mérföldkő bejelentésére a Technology, Media, & Telecom Conference eseményén került sor, ahonnan a Gamespot tudósított. Itt május 28-án Zelnick azt is közzétette, hogy a számok egy jelentős része, 11 millió példány a BioShock Infinite eladásaiból származott.

A vezérigazgató talán sokakat kiábrándított azzal, hogy a nyilatkozatban még utalás sem esett arra, hogy szeretnék folytatni, amit elkezdtek, sőt expliciten kijelentette, hogy semmi ilyen folytatáson nem gondolkodnak. Szerény vigasz ezek után, hogy a franchise „hihetetlen jelentőségű” volt mégis a cég szemében.

A BioShock Infinite március 26-án jelent meg még 2013-ban és már abban az évben júniusban 4 milliós példányszámmal büszkélkedhetett, mely azóta folyamatosan nőtt, így kétségtelenül ennek a címnek jutott a siker oroszlánrésze.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra